Joyzine.se


Recension - Demo

Lucy
På flykt
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-13
Hemsida: www.lucy.nu

Det är väldigt underligt, men av någon anledning kommer jag gång på gång att tänka på Jerry Williams version av Vintersaga när jag lyssnar på den här inspelningens öppningsspår Sancho Panza. Det finns inga som helst likheter genre- eller framförandemässigt och Johan Lod låter inte alls som någon gammal rockfarbror när han sjunger, ändå vandrar mina tankar ständigt dit. Lucy träffar på något väldigt märkligt sätt precis den vemodiga nerv som finns i just Williams-versionen av den låten.

Annars är Lucy en energisk rockcombo som begagnar sig av det svenska språket och som vill vara lika mycket historieberättare som stompiga livekillar. Lika mycket retro som i herrarna Joakim Adriansson och Sanjin Pejkovics ordinarie konstellation Depressive Art blir det aldrig, men nog finns det arkeologi att finna även på ”På flykt”. Helhetsintrycket är dock tämligen tidlöst, vilket jag antar är att betrakta som något positivt.

Om Jerry Williams-passningen är vansinnigt oväntad kommer ni nicka instämmande när jag drar paralleller till Iguana Party. Ni minns det svenskspråkiga punkgänget som blev mindre och mindre punk för varje platta och som hade en hel mängd väldigt snygga refränger att ståta med. Lucy är ännu mindre punk och mer rock, men annars låter de två orkestrarna väldigt lika. Melodi och energi står i fokus på ett ganska klatschigt sätt och det är hyfsat kul. ”På flykt” håller för flera varv i cdspelaren, men måste jag välja faller lotten på föregångarna...och då menar jag inte Jerry Williams.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lucy ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner