Joyzine.se


Recension - Skiva

Crystal Combo
A Swedish Fika, 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-13
Hemsida: www.crystalcombo.com

”A Swedish Fika”, är inte det att gardera sig en aning? Att döpa sin skiva till något så lite studentspexigt känns för mig som att säga ”okej, ni kanske inte tycker vi är jättebra, men visst är vi väl lite festliga i alla fall?”. Det är en märklig utväg för en duo som rent musikaliskt inte alls måste gömma sig bakom något tokroligt alibi. Skivnamnet är skitdåligt.

Men musikaliskt är Crystal Combo alltså en helt annan femma. Vi snackar feelgood-musik på hög nivå. Tillbakalutad pop i subtilt samspel med lightsoul. Det är inte många svenska artister som klarar av det. Högst på listan står väl Tingsek och honom kommer firma Axelsson/Hallstensson aldrig i närheten av, men det är i spåren efter multitalangen de traskar och de gör det helt klart bra.

Drunken Story, ett av plattans allra starkaste spår, lutar dessutom åt Billie the vision and the dancers. Det är snyggt, tillbakalutat och roligt på samma gång. Utan att det där putslustiga från titelspåret tillåts blanda sig i. Kanske balanseras det hela av att en känsla nallad från Bo-Kaspers Orkester stödjer upp låten.

Sex spår känns lite för snålt när Crystal Combo enligt egen utsago albumdebuterar. Jag hade gärna hört mer av duons uppfinningsrika popsoul, men framförallt hade jag velat se en annan skivtitel. Jag kan inte hjälpa att jag hänger upp mig på den, men jag tycker helt enkelt att den är ovärdig de här feelgood-låtarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner