Joyzine.se


Recension - Skiva

Unlight
Death consecrates with blood, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-10
Hemsida: www.unlight.org

En smula enformigt är det förstås, men för att vara ett black metalband som inte riktigt kan bestämma sig för om de ska vara oldschool eller gå till sängs med det moderna klarar sig Unlight riktigt bra. Utan att det blir krystat tillför tyskarna stoff från båda sidor och framstår som ett ganska trevligt alternativ för dem som precis börjat närma sig black metalgenren.

Med det moderna inom black metal menar jag i det här fallet inte de keyboardkladdiga tivolielement som gäng som Dimmu Borgir och Cradle of Filth gjort till sina (inget ont om dessa dock) utan snarare black metal med modet att ställa siktet mot annat än jordkällarproduktion och otight mangel i 180 knyck. Unlight manglar, var så säkra, men samtidigt sneglar de smakfullt på både thrash och death metal. De rör om i black metalgrytan och slänger rent av in några rockigare partier som minner om The Crowns allra mest sansade stunder.

Samtidigt har tyskarna den svarta metallen i blodet och det är ingen tvekan om att de sätter den i förarsätet. På ett rakt sätt låter vissa bitar som ett betydligt mer oprecist och mindre kompakt Dark Funeral. Det är hårt, snabbt och tillräckligt ont för att gemene metalfantast ska kunna uppskatta det. Vi snackar knappast Norge, men det är nog snarast en komplimang i det här sammanhanget.

Men så har vi det där med enformigheten. Unlight har en juste pryl på gång, men inom den är variationen alldeles för knapp och 45 minuter känns på tok för långt. Därav medelbetyget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner