Joyzine.se


Recension - Demo

The Ninja Crusade
Johnny bravinskij-skod in loving memory
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-28
Hemsida: myspace.com/ninjacrusadethe

Ninja Crusade vill allting mellan himmel och jord, men är egentligen som bäst när de ägnar sig åt rak rockmusik. Det är den enkla versionen.

Den utförliga versionen kräver som sig bör lite mer utrymme. Ska man ta den krävs nämligen att man bockar av de komplexa delarna i Ninja Crusades musik. Det här är inget dussinband från något dragit garage som nöjer sig med att bara göra det de är bäst på. Nej då, här är intentionerna betydligt större än så.

Ninja Crusade spänner musklerna och presterar potent ökengung, de rotar i 90-talet och försöker enligt bästa förmåga att lira känsloöversvämmad Breach-hardcore, tänker för en stund på grunge, men skippar det och lappar istället dit några instrumentala bitar med atmosfäriskt meckande utan vare sig plan eller mål. Ja orkestern får till och med in en bit tidlös poprock a la David Sandström Overdrive. Men med flera klasser sämre sång förstås.

Demon är ett lapptäcke av musikaliska infall som inte alltid passar så där jättebra ihop och som inte heller uppfyller något större syfte (mer än mångsidighet), men spänningsmomentet hålls hela tiden vid liv. Ninja Crusade kränger och åmar sig, de skriker och viskar och jag vill egentligen inte sluta lyssna. Det kan ju hela tiden komma något nytt tilltalande bakom nästa musikaliska vändning eller krök.

Men i slutändan räcker det egentligen att bara använda sig av den korta versionen för att sätta ett omdöme på Ninja Crusade. De är helt enkelt som bäst när de ägnar sig åt enkel rock.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner