Joyzine.se


Recension - Skiva

Stonewall Noise Orchestra
Constants in an ever changing universe, 2008
Skivbolag: The Unit Music Company
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-01
Hemsida: www.snoband.com

Det tog mig ganska lång tid att komma underfund med att Audioslave och dess debut faktiskt var riktigt, riktigt bra. Inte för att jag var ignorant, motsträvig eller någonting i den stilen, jag gav den rent av en mängd chanser redan från start, det tog bara sin tid för alla bitar att falla på plats. Sedan dess håller jag den plattan väldigt högt.

Lite tvärtom var det med Monster Magnet och dess ”Powertrip”-platta. Den vann mig direkt och jag lirade den om och om igen. Så här i efterhand har jag dock lite svårare att verkligen älska den. I ärlighetens namn är det bara en handfull låtar som är riktigt lysande och sedan dess har ju orkestern bara blivit sämre och sämre. När överväldigades ni av ett Monster Magnet-släpp senast?

Kanske är det just därför det tar sin lilla tid innan ”Constants in an ever changing universe” faller på plats för mig. Stonewall Noise Orchestra beskrivs nämligen närmast som en blandning mellan två nämnda band, om än i en aning brötigare produktion och omgärdat av industriarbetarångest. Vi snackar inga Audioslave-tider här, men första varvet med plattan var föga imponerande. Sedan gick det emellertid ganska snabbt innan låtarnas potential växte fram.

Som med så mycket annan stoner bygger Stonewall Noise Orchestras musik kring ett kompakt groove. Gruppen vet hur de ska få sina låtar att svänga, i alla fall i de snabbare varianterna. Är det något jag har emot Borlänges finaste industriarbetare är det att de ibland blir lite för sävliga. När de kör fast i långsamt krypande melodier lyssnar jag hellre på något annat.

Återstår då att se hur den här plattan står sig mot tiden. Tidigare uppradade scenarier skvallrar ju om att den kan komma att tappa glansen med åren. Men ska vi hålla oss helt och hållet till konceptet kommer den att vara längre än ”Powertrip” och det måste naturligtvis ses som en framgång i sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner