Joyzine.se


Recension - Skiva

Sonic Order of Happiness
The End of Quaint, 2008
Skivbolag: B&B Records
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-10-26
Hemsida: www.sooh.se

För ovanlighetens skull tänkte jag börja med sången. Niklas Johanssons röst, som jag i övrigt ser som en stor behållning med ”The End of Quaint”. Det hörs på uttalet att det är ett svenskt band vi har att göra med. Men inget ont med det. En av de saker jag faktiskt tycker är skönast med till exempel Mando Diao, är att de genom just sången inte kan vara så engelska som de skulle vilja vara. Det hörs att de är svenska. Det är på samma sätt med Sonic Order of Happiness. Lite Mando Diao faktiskt, men även fragment av The Plan och Niccokick. Lite falsett, lite nerv och lite djup. Samt en rejäl dos oooande och aaaande.

Musiken är som jag förväntar mig av ett svenskt band i den här genren. Lite dist, lite opolerat och lite en känsla av att ”vi gick in i studion, körde en tagning och nöjde oss med den”. Ni tycker det låter som att det är lite av allt. Ja, i mångt och mycket är det också så jag upplever skivan. Det kan tyckas låta typiskt svenskt, men det känns som att bandet valt att ha lagom mycket av det mesta. Det sticker liksom inte ut åt något specifikt håll.

Skivan känns som en väl komponerad blandning av låtar. Hetsigt och brådmoget varvas med lugnare och mer eftertänksamma partier. Texterna spänner på ett liknande sätt mellan det ytliga och det djupt känslomässiga. Samtidigt är det en hel del som saknas för att jag skulle få för mig att rekommendera ”The End of Quaint”. Även om jag gillar Shaker, är skivan för tunn på de ösigare spåren. Vill jag lyssna på den musiken finns det en lång rad band jag hellre skulle välja. Samma sak när det gäller de lugnare spåren, som inte riktigt fastnar. You Will Burn med sitt munspel, är dock ett lysande undantag. Eftersmaken säger också att tretton spår är för mycket. Jag skulle vilja att Sonic Order of Happiness vågar ta ut svängarna och verkligen hittar sin grej, istället för att så ofta verka i mellanmjölkslandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonic Order Of Happiness (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner