Joyzine.se


Recension - Skiva

Misery Signals
Controller, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-26
Hemsida: myspace.com/miserysignals

Jag har en förmåga att blanda ihop Misery Signals med Misery Index. Inte helt lyckat kanske. Även om vi snackar om två i grunden väldigt kvalitativa band är de sistnämndas grindanstrukna dödsmetall knappast hjälpt av att blandas samman med Misery Signals mjukare framtoning och vise versa. Det blir så lätt tokiga missförstånd då.

Men att Misery Signals inte lever upp till Misery Index bindgalna och lavemangsnabba mangel betyder inte att dödsinfluenserna saknas på ”Controller”. Det är ett melodiskt och typiskt corebesläktat amerikanskt album som ändå vägrar släppa taget om sitt dödsmetallarv. Deathcore har blivit ett populärt begrepp och även om det inte känns helt klockrent är det ändå däråt jag lutar för att beskriva den här ansträngningen.

Det där lite slätstrukna som ofta finns hos grupper på andra sidan pölen (”bara ni har rätt stil får ni släppa en platta”-mentaliteten ni vet) skymtar förbi här och var även på ”Controller”, men Misery Signals kontrollerar det. Konstant growl, riviga gitarrer och högt tempo håller metalcore-stämpeln borta även om lättillgängligheten på flera håll lutar åt just det hållet.

Med tokstollen Devin Townsend i producentstolen finns dessutom en garant för att det inte blir helt själlöst. Han har rattat ett köttigt, men ändå varmt ljud och plockat fram det hårda istället för det glättiga ur Misery Signals. Att de aldrig skenar iväg till överteknisk räserdöds a la Misery Index är skönt. Men det skadar samtidigt inte att bejaka sina hårdare rötter. I framtiden tror jag bestämt att jag kommer kunna skilja på de två orkestrarna. Och jag kommer definitivt att fortsätta lyssna på båda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner