Joyzine.se


Recension - Skiva

Hostile Cell
S/t, 2008
Skivbolag: Coreshot Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-03
Hemsida: www.hostilecell.com

Att köra ihop heavy metal med statisk aggro är faktiskt inte helt vanligt förekommande inom en metalscen där det mesta redan gjorts till leda. Men att därifrån ta steget till att kalla debuterande Göteborgsensemblen Hostile Cell för originella är lite överdrivet. Orkestern kombinerar två sönderspelade stilar och får dem att låta halvkul tillsammans.

Med melodiska heavy metalrefränger kommer man ganska långt, det är en sanning ställd utom alla tvivel. Att då backa upp den med en aning mer aggressiv metal och en gnutta rock är inte dumt alls. I sina hårdaste stunder låter Hostile Cell som en ohelig mix av ett milt Slipknot, Machine Head och mullrigt riffande stonerorkestrar. Problemet är bara att de inte är något vidare svängigt band och debutalbumet blir därefter ganska statiskt.

Det behöver inte vara fel att spela maskinlikt – lyssna bara på Rammstein – och i några låtar är debutanternas lapptäcke av statiska melodier riktigt kul och annorlunda. Men (ni visste att det skulle komma) den här debuten är för enkelspårig för att några riktiga höjdarbetyg ska kunna delas ut. En ep hade varit gott nog. För att bli ett albumband måste Hostile Cell, sin rutin till trots, jobba lite hårdare med sitt uttryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner