Joyzine.se


Recension - Skiva

The Adicts
Songs of Praise, 2008
Skivbolag: I used to fuck people like you in prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-29
Hemsida: www.adicts.us

Jag vet att det här visar på en lucka i mina kunskaper om 70-talets brittiska punkscen, men jag får helt enkelt inte ihop det. Denna återutgåva av ”Songs of Praise” kallas oerhört tjusigt för en ”25 anniversary limited edition”. Men om bandet bildades -75 och plattan i original släpptes -81 (båda årtalen enligt medlemmarna själva) är det väl inte mycket till 25-årspartaj någonstans, eller?

Hur som helst, här bjuder den seglivade orkestern som tog inspiration från lysande filmen A Clockwork Orange (var länge sedan jag såg den nu, är nog dags att se om), på nyinspelade versioner av gamla dängor och det låter riktigt bra. The Adicts stod och står fortfarande för lättrallad punkrock med mycket energi.

Slagordrefrängerna duggar tätt genom plattans intensiva speltid, är det inte Distortion eller Viva la Revolution så är det I love Mary Whitehouse but she don’t love me (som jag först hör som I love Amy Winehouse but she don’t love me /avdelningen freudianska felhörningar). Det är lätt att fatta och lätt att gilla.

Utan att vara särskilt tjenis med originalet antar jag att det här är en jubileumsutgåva som gör bandet och låtarna rättvisa. Jag tycker i vilket fall som helst att det är riktigt festligt att lyssna på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner