Joyzine.se


Recension - Skiva

The Psyke Project
Apnea, 2008
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-16
Hemsida: www.thepsykeproject.com

I väntan på att få avtäcka ett nytt vax med sin nya danska signing passar Lifeforce på att återsläppa senaste fullängdaren ”Apnea” som enbart haft skandinavisk release fram till idag. Det är ett gott initiativ. Under första halvan av plattan visar danskarna förvisso upp ganska stereotyp posthardcore av vanlig medelklass. Bröl och försök till stämningsskapande blandas om vartannat i leken.

Med speltiden växer dock materialet och avslutande Not in my time är rent av magnifik. Förmodligen är det ett medvetet grepp. För varje låt börjar The Psyke Project att måla med penslar som är mer och mer symfoniska. Från tråkig standardhardcore vandrar orkestern in i mer och mer drömska partier som kräver mer och mer tanke möda. Ändå tappar de inte det minsta hårdhet.

Vad vi har här är dessutom en platta som spelats in hos Tue Madsen utan att dennes signifikanta sigill satts på kalaset (nåja, några baskaggar skriker Antfarm lång väg). I november kliver danskarna in i Studio Fredman för att spela in uppföljaren. Klarar de bara att fortsätta där de slutade på ”Apnea” kan det bli fenomenalt. När det hårda möter det intelligenta som möter det snygga är The Psyke Project som allra bäst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner