Joyzine.se


Recension - Demo

The People
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-15
Hemsida: www.thepeople.se

Ska man bara ha någonting att slänga på under festen när de skäggigaste inom vänskapskretsen kommer på besök fungerar The People förstås alldeles utmärkt. Okonstlad retrorock med så väl sväng som gitarrutsvävningar brukar gå hem i de flesta läger, skäggiga som oskäggiga.

Särskilt originella eller jättespännande kan det här stockholmsgänget dock inte beskyllas för att vara. Retrorock blir vare sig man inriktar sig på 70-talssväng eller sydstatsdoft (och The People ståtar faktiskt med båda) en aning stereotypt i längden. Att bandet kryddar med en och annan Animals-kör piggar dock upp hopkoket och genererar pluspoäng.

Extra klappar på axeln ska herrskapet också ha för att de inte nöjer sig med att bara skramla på med gitarr och ansträngd sång. På sina ställen smyger stockholmarna in snyggt arrangerade orglar, vilket naturligtvis lyfter anrättningen. När bluesrocken blir som mest påtaglig är The People i sitt esse.

Att majoriteten av låtmaterialet låter som någonting gruppen varit och nallat i diverse bakkataloger är väl någonting man får leva med är jag rädd. Genren som sådan är svår att återupptäcka och ärligt talat tror jag inte att The People är männen att göra det. Men som sagt, när festen ska till att börja och de första skäggpojkarna börjar droppa in. Då är det ingen skam att slänga på The People.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Club 8 (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner