Joyzine.se


Recension - Demo

My Sunrise
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-26
Hemsida: myspace.com/mysunrise

Tre sidor av ett band i ständigt sökande? Det låter så i alla fall. I inledande I haven’t been anywhere til I’ve been with you handskas orkestern med söt 90-talspop. Beat me outta me låter bara falsk indie och avslutande Fire walk with me är en drömsk sak som snarast talar till det intellektuella sinnet. Någon enhetlighet är det sannerligen inte tal om.

Och i det här fallet fungerar det faktiskt riktigt bra. Inte för att My Sunrise skriver de bästa låtarna eller är några större virtuoser på sina instrument, men det finns en härlig känsla i det spretande materialet. Ja, bortsett från den hemska falsksången i mittenspåret då, den hade jag helt klart klarat mig bättre utan.

My Sunrise vågar ta ut svängarna mer än många ynglingar i deras position och det gillar jag. Den stereotypa indieformen är inte formstöpt utan det bänds och vrids på den lite här och var. Gruppen blandar in ner- och uppladdningar på ett intelligent sätt och gör det så bra att materialets flathet är något jag gärna har överseende med. Att utmana formen är alltid något positivt.

Framtidspotential finns med andra ord. Jag brukar inte förorda splittrade grupper, men i My Sunrises fall tror jag bestämt att jag gör det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner