Joyzine.se


Recension - Skiva

Mandylon
A good excuse and a yellow sun, 2008
Skivbolag: Vulture & Sons
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-22
Hemsida: mandylon.com

Gränsen mellan hjärtskärande vackert och patetiskt pinsamt kan ibland vara hårfin. Jag är övertygad om att titelspåret på ”A good excuse and a yellow sun” är ämnat att vara vackert i all sin ödslighet, men jag vrider mig i plågor och skäms våldsamt å Sven Holger Rosenvinges vägnar när han bräker ”there is nothing to forgive”. Här korsar Mandylon den där gränsen med besked och framstå bara som en orkester med usel självinsikt, som dessutom är ruggigt pretentiös. Det är så fruktansvärt dåligt.

Lyckligtvis är det ett ensamt olycksfall i arbetet. Hur det har kunnat utnämnas till titelspår övergår mitt förstånd. I övrigt material hittar gruppen nämligen ganska rätt med sin nedstämda gothrock. Rosenvinges lätt androgyna röst svävar snyggt över ett par melodier med riktigt sköna refränger – Beautiful Day förtjänar att framhållas före många andra.

Att ägna sig åt kajalsminkad gothrock är ingen lätt historia. Risken är överhängande att det blir utstuderat och pretentiöst. Mandylon klarar den balansgången ganska bra. Visst hörs det att de gör sig till och spelar någon form av svårmodiga roller, men det går inte till överdrift. Orkestern framstår som skönt låtsasdepressiva snarare än som gråtmilt konstruerade.

”A good excuse and a yellow sun” är målad med breda penseldrag och den tjocka atmosfären hjälper upp materialet. Stryk ett tjockt streck av kajal över titelspåret och jag är beredd att gråta några krokodiltårar till Mandylon fler kvällar i veckan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Erik, 2008-07-23 23:39:33 (90.231.238.35)

Hahaha, Skrattretande. har inte hört plattan, men ser verkligen fram emot titelspåret!!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner