Joyzine.se


Recension - Skiva

Corporation 187
Newcomers of sin, 2008
Skivbolag: Anticulture Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-19
Hemsida: www.corporation187.com

Jag ska inte påstå att jag har eller någonsin har haft någon närmare relation till Corporation 187, men jag minns dem som ett ganska stereotypt gäng i skuggan bakom de största västkustkrigarna. Det är inte vad som hörs på ”Newcomers of sin”. Visst kan man med lite god vilja hitta referenser till en flyende melodeathscen och passningar till Göteborgska thrashgiganter. Men Corporation 187 har utvecklats till att vara så mycket mer än bara tvåtakt och fagra melodislingor.

Det första jag kommer att tänka på är Alingsåsgänget Arise. ”Newcomers of sin” är rå på samma sätt som västgötarnas bunt med plattor och skriksången är på sina ställen ganska lik. Men där Arise lätt blir monotona med sina långa, ganska tröga låtar visar Corporation 187 på betydligt mer dynamik. De blandar och ger från snabbt och trögt, hetsigt och finstämt, men framförallt har de lagt ytterligare en dimension till sitt skapande. Nu bygger de stämningar.

I flera låtar yxar de fram ljudlandskap där ilskna gitarrer sågar genom märgen och där stämningarna ges tid att växa på bekostnad av den traditionella kompositionsmallen med vers-refräng-vers och så vidare. Procession är ett ypperligt exempel och en fantastisk låt. Det är ettrigt och hårt som satan, men samtidigt hänförande vackert.

Där exempelvis Within Y blir allt för statiska och stereotypa i sin dödsthrash lyckas det här gänget luckra upp manglet och göra något meningsfullt av det. Nog är det dödsthrash alla gånger och visst sitter färgerna i, men ”Newcomers of sin” visar att friskt blod flyter i ådrorna och jag har en känsla av att det här är en riktig växare. En platta som bara kommer att bli bättre och bättre med tiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner