Joyzine.se


Recension - Skiva

Urban Tribe Stockholm
Roots, 2008
Skivbolag: Braah
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-04-28
Hemsida: www.urbantribe.nu

Svensk reggae. När du hör det, vad tänker du på då? Kalle Baah, kanske, eller möjligtvis Papa Dee. Jag tänker på Peps Persson. Urban Tribe Stockholm är tyvärr mer likt Kalle Baah än Peps. Att jag använder just Peps och Kalle Baah är för att förhållandet mellan de båda är talande i sammanhanget. Peps har det som de sistnämnda inte har, och det gäller även Urban Tribe Stockholm, nämligen grova rötter.

Visst, det är roots reggae, eller kallas i alla fall för det, men några grövre rötter som verkligen har grävt sig djupt ner, rotat sig i den mörka jorden, saknas. Men med det inte sagt att det inte svänger, för det gör det. Men det är ett ganska ytligt sväng. Låt mig säga att det låter alldeles för mycket 80-tal för min smak. Tydliga influenser är förstås Steel Pulse, vilka de arbetat med på en tidigare platta, och här gör de även Steel Pulse-låten Reggae Fever, från skivan med samma namn som utkom just 1980. Tänk Steel Pulse, och lite mer Kalle Baah, så är du ganska nära hur det låter.

Något som är speciellt irriterande är de körande kvinnorna, som bara är för mycket. I låten High Society låter det riktigt löjligt, och det fortsätter tyvärr så med One Fine Day, som är lite gospel-gapig sådär, och vidare albumet igenom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner