Joyzine.se


Recension - Skiva

Beanie Sigel
The Solution, 2008
Skivbolag: Roc-A-Fella Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-15
Hemsida: www.myspace.com/beaniesigel

Beanie Sigel är tillbaka hos Roc-A-Fella Records och presenterar i och med ”The Solution” ett väldigt tillbakalutat album. Tillskillnad från många andra hiphopartister (läs exempelvis Ghostface Killah och Birdman) som tagit distributionsvägen ut genom Universals olika bolag den senaste tiden bjuder Sigel inte på några machokomplex över huvud taget. Han lutar sig snarare mot soulen och gungar sig igenom hela plattan.

För det mesta är det tämligen behaglig, laidback hiphop som bjuds. Sigel gör inga större utsvävningar, lutar sig mot stabila sidekicks som R. Kelly, Jay-Z och Diddy och är faktiskt i ärlighetens namn lite småtråkig i längden. Ända fram till skivans avslutande låtar.

Från spår tio och framåt är han nämligen alldeles lysande. I The Day samplar han det delikata riffet från War Pigs och Ozzy Osbournes karakteristiska stämma. Med ens låter det som om Sigel glöder mer än någonsin tidigare under albumet. Av bara farten bränner han sedan av den smekande vackra Rain (Bridge) tillsammans med Sacrface och r’n’b-snubben Raheem DeVaughn. Säga vad man vill om James Blunt, men hans samplade stämma passar in utmärkt i likaledes vackra Dear self (can I talk to you).

Det är inte ofta det ligger till på det viset. Men andra halvan av ”The Solution” överglänser den första. I de glödande stunderna mot slutet visar Beanie Sigel att han fortfarande är en rappare att räkna med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner