Joyzine.se


Recension - Skiva

Suicidal Winds
Chaos Rising, 2008
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-22
Hemsida: myspace.com/suicidalwinds

Omslaget påminner starkt om Lord Belial. Utan att det på något sätt är samma konstnär som ligger bakom känns det färglöst ondsinta kantigheten igen från orkesterns två senaste verk. Och det är inte bara omslagskonsten som delar detta omdöme, rent musikaliskt har de två gängen en hel del gemensamt på samma premisser.

Där Lord Belial lutar åt black metalhållet (i alla fall hjälpligt) måste Suicidal Winds sägas stå med fötterna djupare rotade i dödsmetallen. Men båda gängen sträcker ut ruttnande tentakler mot thrashen och gömmer sig bakom ett ständigt dån av dist.

Även om Lord Belial låter fult måste de ändå krediteras för att försöka hitta en viss klarhet i sitt ljud. Det är inget Suicidal Winds kan beskyllas för. De låter som en grupp som håller på att förmultna där de står och spelar långt inne i en krypta. Det ligger ett tjockt lager av isolering över så väl trummor som gitarr och sångaren Mathias Johansson har fått mer än en näve jord djupt ner i halsen. Men stopp och belägg, det här är positiva kommentarer, Suicidal Winds tjänar på att låta fult och smutsigt. Deras death är knappast gjord för finare salonger.

Att en oldschool-snubbe som Vesa Kenttäkumpu från nyligen skivaktuella Evocation suttit i producentstolen är föga förvånande. För den som är ute efter modern, ”hipp”, dödsmetall finns inte mycket att hämta på ”Chaos Rising”. För er andra är det däremot ett habilt stycke smuts som säkerligen passar bra hemma i skivhyllan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner