Joyzine.se


Recension - Skiva

Pest
Rest in morbid darkness, 2008
Skivbolag: Season Of Mist
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-18
Hemsida: www.pest.se

På senare år har det släppts mer och mer lyxigt producerad black metal, vare sig vi snackar pompös tivoliblack a la Dimmu Borgir eller fetslimmad ondska i Dark Funerals skola. Men intresset för black ljudande som långt nerifrån en fuktig källare har knappast avtagit. Intrycket som Darkthrone en gång satte lever fortfarande kvar som riktmärke för många orkestrar.

Ifjol talades det väldigt mycket om Nifelheim och Watain och i viss mån Shining. Det lär det göra under den inledande delen av 2008 också, men nu hoppas även duon Pest få vara med på ett hörn. Och varför inte? ”Rest in morbid darkness” låter gammalt och unket och uppfyller de flesta kriterier som de sanna black metalpuritanerna suktar efter.

”Rest in morbid darkness” är knappast någon uppvisning i snabb metal. Istället fokuserar Necro och Equimanthorn på att låta äckligt. Ljudbilden spretar, sticker och är allmänt smutsig, vilket bara är till fördel för det sävliga materialet. Stundtals är Pest en manifestation av hur nära gammal ful ölthrash black metal faktiskt ligger när den framförs enligt gamla förfaringssätt. Det är uppenbart inte bara punken som är närbesläktad.

Vad som är problemet för Pest är att ”Rest in morbid darkness” blir lite för mycket av ett skal. Som en välgenomtänkt yta, men utan något matigare innehåll. Visst låter orkestern gammalt, fult och småont enligt konstens alla regler, men de riktigt övertygande låtarna lyser med sin frånvaro. Ändå lär Pest låta höra talas om sig. Värst långt efter Watain och Nifelheim tycker jag nämligen inte att de ligger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Getaway Rock Festival
Pestens Tid (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner