Joyzine.se


Recension - Skiva

Chimaira
Resurrection, 2007
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-27
Hemsida: www.chimaira.com

Man vet vad man får när Cleveland-orkestern Chimaira är på tapeten med en ny platta. Gängets musik har alltid handlat om att stapla de fetaste av riff på varandra och Nuclear Blast-släppta ”Resurrection” är inget undantag.

Jag hyllade bandets självbetitlade platta som kom för några år sedan. På den hade gruppen utvecklats till en något mer progressiv orkester än tidigare. Dock utan att göra avkall på den stenkrossarmetal som är dess signum. Det funkade alldeles utmärkt. Men på ”Resurrection” är gänget tillbaka i lite enklare strukturer igen. Visst är även detta vax ett invecklat staplande av machoriff, det är ju ändå Chimaira vi snackar om, men fokus tycks återigen ha lagts lite på lättillgängligheten.

Inledningen med titelspåret, Pleasure in pain och inte minst Worthless är klassiskt Chimaira-rens. En låttrio med så många medryckande riff och så mycket kraft att den kommer leva kvar hos metalälskarna för lång tid framöver. Men sedan pekar det tyvärr nedåt. De aggressiva riffen haglar och jag drar paralleller till Pantera och mer samtida amerikanska gäng. Men Chimaira får ju längre ”Resurrection” ljuder svårare och svårare att hålla ihop sina infall till riktiga låtar. Det blir lite för mycket staplande och lite för lite tanke. Därmed lite för enformigt.

Ändå bör ”Resurrection” ses på som ett viktigt vax. Chimaira är en symbol för kvalitet och den här skivan är förstås inget undantag. Den kommer dock inte lyfta gänget ur den relativa anonymitet de lever i, i jämförelse med andra moderna gäng från andra sidan pölen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007
Sonic Syndicate
Chimaira (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner