Joyzine.se


Recension - Skiva

Euros Childs
The Miracle Inn, 2007
Skivbolag: Wichita
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.euroschilds.com

Rekommendationen brukar inte vara att släppa två fullängdare under ett och samma år. Det är lätt hänt att kvaliteten på materialet blir sviktande och att det inte finns tillräckligt utrymme för den eftertanke och reflektion som är väldigt viktig när man skapar musik. Men det kan ju gå bra ändå. Exempelvis har ju Miss Li släppt ett par kvalitativa plattor det senaste och John Frusciantes mastodontprojekt för några år sedan var inte helt hopplöst.

Walesiske singer/songwritern Euros Childs verkar tänka på ungefär samma sätt. Det gäller att smida medan järnet är varmt. I mars släppte han ”Bore Da” och följer nu, bara några månader senare, upp den med ”The Miracle Inn”. En sak kan vi slå fast omedelbart, allt det präktiga rabblandet i inledningen har ingen relevans i det här fallet. Materialet är det sannerligen inget fel på.

Däremot tror jag att albumets brokighet påverkats av det höga arbetstempot. Bortsett från att produktionen är sparsmakad och Euros röst hela tiden ganska reflekterande utforskar walesaren nämligen flera territorier inom ramen för sin musik. Med mer tid att fundera hade han förmodligen försökt likrikta sitt material något mer.

Förutom vanlig singer/songwriter visar Childs upp sidor som påminner om Beach Boys (Horse Riding blir snabbt en favorit med sitt upptempo och medryckande piano), Simon & Garfunkel och i titelspåret låter det så mycket Supertramp att jag först funderar på om det kan vara en cover. Vilket det givetvis inte är, däremot en 15 minuter lång mastodont som schizofrent växlar mellan upptempo och sölig minimalism.

Euros Childs bevisar med ”The Miracle Inn” att det inte alls behöver vara fel med täta skivsläpp. Det gäller ju att passa på innan cdskivan dör ut på riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner