Joyzine.se


Recension - Demo

Tikkle Me
Butterflies in my tummy
Av: Maria Wikström
Publicerad: 2007-11-13
Hemsida: www.myspace.com/tikkleme

Efter att ha tittat på det gulliga omslaget till Tikkle Me’s demo ”Butterflies in my tummy” måste jag erkänna att jag blev lite förvånad, dock inte så pass att jag ramlade av stolen, när öppningsspårets intro lät som Melody Club. Det har ju gått hem i stugorna i och för sig. Den svenska tjej-electroscenen har väl kommit igång lite, men är inte direkt överfull, och jämförelserna blir ju inte så spännande direkt. Namn som dyker upp är, inte helt överraskande, Emmon och Firefox AK.

Det intressanta med Tikkle Me ligger mest i kontraster mellan instrumenten och sången. Det skulle vara kul att se om de har några överraskningar att bjuda på live. På skiva låter det ganska mycket som något man skulle kunna knåpa ihop ganska enkelt, eller som att stå och sjunga till vilket tv-spel som helst. Om man vill jämföra med något helt annat och om man är riktigt, riktigt snäll så skulle man kunna säga att det är lite som om Joanna Newsom lugnade ner sig, ganska mycket, och började hänga med Slagsmålsklubben. Men det är nog inte världens bästa jämförelse.

Låtarna handlar, i tur och ordning, om plattityder om förälskelse, trallvänligt och gulligt om att spöa en kille och slutligen om att bryta upp stereotypen tuffa killar och mesiga tjejer.

Till slut är det Beat this man som stannar kvar i huvudet, enkel och härlig. ”Beat this man, beat him, beat him hard” om och om igen. Demon är inte en sån som utvecklas ju mer man lyssnar, men förhoppningsvis har bandet potential att göra det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner