Joyzine.se


Recension - Skiva

Broken Social Scene Presents: Kevin Drew
Spirit If..., 2007
Skivbolag: Arts & Crafts
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-11-06
Hemsida: www.arts-crafts.ca/bss

Jag har alltid varit ganska ängslig när det kommer till termen ”kollektiv”. Av något märklig anledning kommer jag alltid att tänka på de mer suspekta scenerna i filmen Tillsammans som kom för några år sedan. Håriga människor som bor och gör saker tillsammans (som inte alltid blir så bra). När det kommer till musikaliska termer är jag lite mer lättflirtad. Hur man nu väljer att definiera ett kollektiv vill säga. Till viss mån är väl alla band ett slags kollektiv.

Det kanadensiska indiepopskollektivet Broken Social Scene är ett kollektiv i den bemärkelsen att det finns en kärna, Kevin Drew och Brendan Canning, med övriga medarbetare som kommer och går lite som de vill. Den på senare tid väldigt uppskrivna, och det med rätta, Leslie Feist är en av dessa till exempel. Efter tre fullängdare, av vilken 2005 års självbetitlade ”Broken Social Scene” tog hem creddiga ”Alternative Album of the Year” på 2006 års Juno Awards, och ett album med b-sidor och remixer, är det nu dags för en av grundfigurerna, Kevin Drew, att bekänna färg.

Nu är Drew, som namnet på skivan antyder, inte helt ensam ansvarig på ”Broken Social Scene Presents: Kevin Drew – Spirit If…”, för visst återfinner man lite folk från Brokan Social Scene, men i huvudsak är det Drew som står för kalaset. Och att Kevin Drew är en låtskrivare av stort format visste vi ju redan, ”Broken Social Scene Presents: Kevin Drew – Spirit If…” är inget undantag. Men visst låter det väldigt mycket Broken Social Scene, konstigt vore väl annars och inte hade jag förväntat mig något annat heller.

”Broken Social Scene Presents: Kevin Drew – Spirit If…” kan ses som ett sätt för Kevin Drew att få leka av sig lite grand (nästa år är det Cannings tur att presenteras), vilket både känns och hörs. Högt blandas med lågt, rena indiepoppärlor blandas med mer tillbakadragna och drömska alster som till exempel låten med det fantastiska namnet Gang Bang Suicide. Tyvärr förstör dessa lite mer långsamma kreationer lite av flytet i skivan. Det blir lite väl flummigt och experimentellt ibland. Vilket är lite synd, men det förtar ändå inte det faktum att Kevin Drew är en riktigt skicklig och nyskapande låtskrivare. I väntan på nästa släpp från hela Broken Social Scene, hur detta kollektiv nu kommer att se ut när det väl beger sig, lindrar denna platta en eventuell abstinens utomordentligt väl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner