Joyzine.se


Recension - Skiva

Bowling For Soup
The great burrito extortion case, 2007
Skivbolag: Zomba Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.bowlingforsoup.com

Om vi hårdrar det lite skulle man kunna säga att det finns tre typer av skatepunkband idag. De som kladdar sig fulla med kajal och låtsas att de har något viktigt att säga. De som fortfarande anammar en seriös skateboardidentitet och de som bara skiter i allt och plojar sönder hela grejen. Bowling For Soup tillhör onekligen den sistnämnda kategorin.

Har man två bandmedlemmar vars kroppshyddor och anleten vittnar om årskort hos alla stora snabbmatskedjor har man egentligen inget val. Det är kört på förhand att framstå som prettyboys eller seriösa brädåkare. Det är bara att koppla på humorn och döpa sitt sjunde album efter den amerikanska snubbe som gömde en död mus i sin burrito i ett märkligt försök att kunna stämma TacoBell.

Handen på hjärtat, hur många av dessa skatiga humorband brukar vara särskilt kul egentligen? Inte särskilt många! Men Bowling For Soup är ett undantag. De radar upp och häcklar ett gäng kändisar, döper en låt till Val Kilmer och lyckas faktiskt vara tämligen underhållande. Och det hela håller av den stora anledningen att ”The great burrito extortion case” är bra musikaliskt.

Visst är det glättigt, lättsamt och medryckande värre, men där många liknande gäng faller platt efter några låtar lyckas Bowling For Soup vara intressanta hela vägen. Det är svängigt och melodiöst om vartannat och med bra sång och kul texter på toppen är det klart lyckat. Jag både trallar och flinar till High school never ends (en riktig kändisparad), Luckiest Loser (klassisk kärlek) och rockurladdningen Much more beautiful person.

Sen hör det den här typen av lättillgänglig punkpop till att hur refrängstark den än är, så är den väldigt flyktig. Den dansar en sommar och glöms sedan bort. Så kommer nog fallet bli med ”The great burrito extortion case” också. Men fram till dess, skål!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner