Joyzine.se


Recension - Demo

The Sonic Barrels
Suburban heroes
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-09
Hemsida: www.thesonicbarrels.com

The Sonic Barrels hämtar sin inspiration på precis samma ställe som Hellacopters. Med andra ord finns det många passningar till MC5 och Stooges på ”Suburban Heroes”. Till skillnad mot Hellacopters som gör pianobestyckade rockstänkare förvaltar dock The Sonic Barrels arvet på ett lite annorlunda sätt. De anlägger lite av en gubbrockstil och flirtar med så väl blues som country.

Det som är mest slående med den här inspelningen är att den låter så proffsig. Från minsta strängknäpp till hela produktionen utstrålas professionalism. Det är ingen tvekan om att det här är ett gäng som kan sina saker och som har full koll på hur de ska låta. Det är riktigt imponerande, men samtidigt det som lite tar udden av inspelningen. The Sonic Barrels är så säkra att lite av den där desperationen och energiska glöden som måste finnas i all bra rock försvinner. Det blir kompetent istället för livsviktigt, vilket är synd.

”Suburban Heroes” är dock för bra för att ignoreras. Som bäst är kvartetten i sina avslutande spår där de låter som ett Speed of sound enterprise i färd med att tolka Creedence Clearwater Revival. The Sonic Barrels hämtar inspiration långt bak i tiden och nöjer sig med att putsa upp den till semimodern.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hellsingland Underground

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner