Joyzine.se


Recension - Demo

Rosario Sound
Get together
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: myspace.com/rosariosound

Antingen så har Stockholmsbaserade Rosario Sound tänkt sig att ”Get Together” ska vara en demo som successivt växer sig starkare och starkare eller så har de inte tänkt alls. Någon annan logisk förklaring till att de inleder med sunkiga Love in vain kan jag inte hitta. Det är inspelningens tveklöst sämsta spår, utan gott flyt och med svaga insatser från gruppens båda vokalister Sara Ammouri och Felix Mandoki.

Om det första scenariot är korrekt måste det dock sägas att gruppen lyckas. Demoskivan växer spår för spår och avslutande How could we fit when we are worlds apart? är bäst. Där får Rosario Sound sin ålderstigna rock att fungera som finast.

Gänget baserar mycket av sitt sound på gammal 70-talsrock men flörtar gärna med pop och balladvärlden. Det resulterar i en dynamisk samling låtar som ofta låter bohemsk. Jag kan se långhåriga kollektivmänniskor i 70-talsutstyrsel modell brun när jag lyssnar. Det är ganska coolt och tillåts aldrig bli utflippat. Även om What do we love? faktiskt har Lynyrd Skynyrd-kopplingar.

Formen fungerar utmärkt för Rosario Sound. De lyckas vara retro utan att det blir larvigt eller proggigt, vilket är svårt. Sättet att börja från botten och jobba sig upp materialmässigt köper jag dock inte. Gruppen borde ta vid där How could we fit when we are worlds apart? slutar och bygga sitt osande 70-talssound därifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner