Joyzine.se


Recension - Demo

Roach
Demo 2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-04
Hemsida: -

Blandningen mellan stenhård hardcore och den fräschare och nyare metalvariant som blommat fram under tvåtusentalets början, börjar bli allt mer vedertagen. Sengaija, Painfield och BMC Spleen är bara några som experimenterat fram nya häftiga sound och scenen börjar bli allt mer intressant. Roach är ännu ett band som vågat sig på en lite nyare variant av råröj och deras demo med det föga spännande namnet "Demo 2" är riktigt bra.

Även om man kan tycka att inledande Mf (en förkortning av motherfucker som ni säkert förstår) är lite fånig rent lyrikmässigt är det ett hårt slag under bältet, en pärla som träffar perfekt. Påföljande Speedin är ett ännu bättre spår och demons klart vassaste komposition. Samtliga låtar på inspelningen har sina poänger, det blir dock lite enahanda efter ett tag. Den arga hybriden börjar stampa på tomgång mot slutet av speltiden och det är aldrig bra. Som ensamstående små konstverk fungerar Roachs låtar alltså perfekt. Som helhet på en skiva blir det dock inte samma svulstiga kick.

Andreas Tomasson som utstöter de gutturala lätena i bandet är den som lyser klarast. Hans skrik och gruffande är en fröjd för öronen och ger en extra dimension till musiken. Med en lite svagare sångare skulle den här demon säkerligen låta lite mindre spännande. Hur som helst är det en samling bra mangelmelodier som fungerar alldeles utmärkt var och en för sig, men som helhet blir det lite väl grötigt och långtråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

No Fun At All
Arvikas vassaste band 2007
Papa Roach (2002-01-01)
Strength Approach (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner