Joyzine.se


Recension - Skiva

Bombshell Rocks
From here and on, 2002
Skivbolag: Burning Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-01-06
Hemsida: www.bombshellrocks.com

På nya given ”From here and on” har Bombshell Rocks låtit det värsta punkslamret stå tillbaka för mer finstämda tongångar. Melodierna har fått ta större plats och är stundtals riktigt vackra. Det kvittar vad intentionerna varit med sångerna, men hela skivan får mig att associera till sommar och svallande kärlekskänslor som pendlar både upp och ner. Sen spelar det ingen roll vad texterna egentligen handlar om, musiken och framförallt sångmelodierna förleder mig i dessa tankar.

Nog för att bandet har mjuknat ganska ordentligt, det är fortfarande streetpunk det handlar om, om än väldigt mogen sådan. De gamla takterna skiner dock igenom och inledande (introt borträknat) Begging for mercy är rejält kryddad av hardcore. Många inskränkta punkveteraner håller säkerligen inte med mig, men jag uppskattar Bombshell Rocks nya nyanserade framtoning. Det må vara hänt att avslutande Cheated again är lite väl sliskig, jag föredrar ändå nyanser framför en hel skiva med obstinat punkmangel. ”From here and on” bjuder på bättre variation och mer eftertänksamhet än vad bandets tidigare verk gjort.

Trots framstegen tänder jag dock inte helt och fullt på Bombshell Rocks. Det blir trots variationen lite långtråkigt och faktiskt tamt. De arga attackpartierna finns kvar här och var även på den här skivan, men de känns inte hundraprocentiga. Bandet går inte rakt på mål utan håller igen lite och det förtar effekten av instrumentmisshandeln.

Några låtar från det här albumet kommer alldeles säkert att hamna på sommarens soundtrack. Som helt album betraktat är det dock inte alls samma succé. Jag ser dock gärna att gossarna fortsätter på den inslagna vägen och vågar experimentera med mer harmoniska stycken även i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sagan om hur högmod går före fall
Millencolin 20 Year Festival
Bombshell Rocks (2012-06-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner