Joyzine.se


Recension - Skiva

Bludgeon
Crucify the priest, 2002
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-01
Hemsida: www.bludgeon.tv

Dussindöds är en etikett som passar utmärkt för det här släppet. De tolv låtarna framförs med bravur och allt ger ett väldigt kompetent intryck. Synd bara att låtarna är riktigt tråkiga och att vi hört detta så många gånger förut att det knappt går att räkna.

Amerikanerna staplar riff på varandra utan att få till några riktiga strukturer på låtarna. Något som tyvärr är allt för vanligt inom dödsscenen. Många band - Bludgeon inkluderade - skulle tjäna väldigt mycket på att sålla bland idéerna innan musiken fästs på plast. På "Crucify the priest" är det riffpartier snarare än hela låtar som är riktigt bra. Det håller självklart inte.

Inte nog med att låtarna saknar struktur, de låter dessutom för lika varandra. Bludgeon håller ett högt tempo genom hela plattan och verkar tänka mer på att sparka stjärt än att variera sig. Fyra - fem röriga käftsmällar är helt godtagbart, men tolv kompositioner som låter ungefär likadant är lite i överkant.

Manowars basist Joey DeMaio har rattat fram ett tungt ljud som är mer än godtagbart. Hans spakföring gör verkligen rättvisa åt Bludgeons hårda strängarbete. Det finns väldigt många fräna riff att plocka ut ur dödsgeggan och jag kan inte förneka att här finns potential för ett riktigt mästerverk. Förtillfället verkar ambitionerna dock vara för höga och då falerar det lite för mycket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner