Joyzine.se


Recension - Demo

Nomen
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Lugna tongångar är vad Nomen från Skövde med omnejd bjuder på. Den här demon har en speltid på närmare 50 minuter och det är bara på några få ställen bandet väljer att öka tempot och låta svetten spruta.

Strandraggarlåten Summer in New Mexico blir snabbt en favorit. Med en trolsk synthslinga och avslappnad sång glider den fram längs strandlinjen och markerar hur det går till att festa skiten ur kroppen på solstränderna. Love me är en ballad med sorgliga undertoner rent musikaliskt och Where we are tonight är demons riktiga hit. Det finns väldigt kompetenta melodier att ösa från och när Nomen är som bäst är de riktigt bra.

Problemet är att alldeles för många halvdana låtar har smugit sig in och då räcker det inte med att bandets sångare har en röst som inte går av för hackor. Enda gången det låter skevt är när han får för sig att skrika, för att göra det hela lite rockigare. Rent musikaliskt låter Nomen som ett medelbra balladband och deras softa stil ger ett gott intryck. Musikerna är kompetenta även om det kan verka lite överflödigt med tre gitarrister. Det hade räckt med en enda gitarrist för att framställa den här musiken.

Kontentan av tankarna kring den här skivan är att den passar bäst med inställningen program. Då kan man slippa undan de mediokra spåren och njuta helhjärtat av de riktiga hits som faktiskt finns här. Som helhet tenderar det dock att bli lite väl segt och likriktat. Men håll ögonen öppna efter det här bandet för det finns en ordentlig potential och låtskrivartalang. Men bortse från texterna som knappast hamnar i några välkända prosaböcker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
Arvikafestivalen 2006
Mnemic (2003-01-01)
Menomena (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner