Joyzine.se


Recension - Demo

Niccokick
We give...
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-12-23
Hemsida: www.niccokick.cjb.net

Det här är en väldigt spännande demo innehållande åtta låtar, några instrumentala, några med sång. Musiken som bjuds är i grund och botten vemodig pop med minimalt gitarrspel som för mina tankar till John Frusciantes sologrejer. Men här kan även dras paralleller till svenska klåpare som Broder Daniel, Popsicle och de flesta Brainpool avkommorna. Jag hör också vissa stråk av den nästintill utdöda engelska brittpopen.

Sångaren låter som en något punkigare och betydligt mer vemodig variant av Tomas DiLeva. Med det undantaget att tonkänslan i det här fallet är lika med noll. Inte nödvändigtvis ett minus dock. Nog för att Håkan Hellström är den trendigaste falsksjungaren i vårt land för tillfället och därmed väldigt lätt att relatera till, men jag skulle ändå vilja påstå att även han avspeglas i Niccokick.

Det är spännande och ganska underhållande att lyssna på det här bandet, men i längden håller det inte riktigt. Det är för flummigt och den musikaliska kvaliteten är inte tillräckligt hög. Som obskyr nattunderhållning på något nerknarkat söder café funkar det dock säkert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist
Sounds Like Violence
Niccokick (2008-05-30)
Niccokick (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner