Joyzine.se


Recension - Demo

The Lips
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-11-17
Hemsida: listen.to/thelips

För att gå rakt på sak, The Lips gör sin popmusik riktigt bra, men det finns inget nyskapande i den över huvud taget. De låter allt för mycket som otaliga poporkestrar redan har gjort hur många gånger som helst genom åren. Nu tänker jag dock utveckla mig något mer än så.

Visst finns det många band utan nyskapande anda som låter förträffligt bra. Men i The Lips fall blir det lite väl mycket. Jag finner mig själv funderande på vart jag hört tonerna tidigare medan jag lyssnar. Därmed säger jag inte att det är plagiat, för det tror jag verkligen inte att det är. Göteborgarna har helt enkelt bara valt en nisch som redan är frekvent använd och där det inte finns plats för någon form av innovationer.

Därför tycker jag att den här självbetitlade demon är riktigt hemtrevlig att lyssna till långa stunder. De fyra visorna som presteras håller god klass rakt över och Jens Nordqvist är en duktig sångare. Det tempo bandet anammar kan framstå som lite snyftigt ibland, men det behöver ju inte vara fel när det handlar om popmusik. Att i följebrevet kalla musiken för ”rockpunk med en krydda pop” är dock missvisande. Det här är pop rakt över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner