Joyzine.se


Recension - Demo

Fallen Angels
Black lotus
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-09
Hemsida: www.sonicsyndicate.com

Den inledande fläskläppen påminner väldigt starkt om Dark Tranquillity. Jag kan till och med gå så långt som till att likna den vid inledningsspåret på den fenomenala plattan ”Haven” – Wonders at your feet. Fallen Angels låter faktiskt som en lightversion av Göteborgarna rakt igenom den här fyrspårsdemon.

Nu vill jag inte komma och påstå att Dark Tranquillity-referenserna skulle vara negativa. Det är ju ett kalasbra band och Fallen Angels är i sin tur ett relativt ungt band med gott om tid att utvecklas. Att begära att de redan nu skulle ha nåt fram till ett eget karakteristiskt sound är mest fånigt. De sex gossarna gör sin grej bra och att det sedan sitter planscher föreställande Mikael Stanne i deras sovrum får man acceptera. Alla måste ju börja någonstans.

Fallen Angels använder sig av mycket synth för att skapa stämningar och det är verkligen inget fel med det. Jag tycker bara att det hamnar lite för långt fram i ljudbilden. Den tar uppmärksamhet och kraft från gitarrspelet och gör det hela lite väl smetigt. Annars består Fallen Angels av väldigt musikaliska herrar. Låtarna på demon är oerhört kompetent framförda, det här är ingen barnlek direkt. Growlen är dessutom alldeles lysande. Det enda som saknas är som sagt originalitet och det tror jag är något som kommer med åren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Unguided

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner