Joyzine.se


Recension - Demo

Celestine
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Från Enskede kommer duon Celestine som består av Hugo Törntorp och Mattias Eriksson. Deras självbetitlade debutdemo bjuder på mycket lugna tongångar och många referenser kan skönjas i musiken.

Låten Lullaby träffar mitt i prick. Med avskalat komp, enkelt gitarr, snyggt piano och känslig sång är det nästan så att man rörs till tårar. Celestine hittar precis den där dynamiken som ska finnas i en riktigt vacker melodi. Ballad for a sweet soul är också en låt med musikaliska kvaliteter, men lyriken till denna melodi är ingen direkt höjdare och det tar död på lite av glädjen.

Jag tycker mig höra mycket Simon & Garfunkel i Celestines sound och det är verkligen ingen dålig inspirationskälla. Tro nu inte att bandet plagierar de gamla hjältarna. Det är bara på det viset att det hela tiden svävar undertoner av Simon & Garfunkel i Celestines melodier.

Även om många av bandets toner är väldigt njutbara blir det här och där lite väl matfettsdrypande. När smörigheten får ta överhanden framför det känsliga balanserandet på kanten mellan ren lycka och förödmjukelse försvinner all charm. Det är synd att duon trampar i denna fälla för de har verkligen något som är lovande. Fortsätter de bara att fila på sina melodier kommer det här med säkerhet bli mycket bra i framtiden. Potential finns uppenbarligen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner