Joyzine.se


Recension - Skiva

The Birthday Massacre
Walking With Strangers, 2007
Skivbolag: Repro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-25
Hemsida: www.thebirthdaymassacre.com

Det är förmodligen ingenting ett hippt band som kämpat sig fram ur underjorden utan någon större hjälp av skivbolag eller samröre med någon mainstreamscen vill höra, men vissa av keyboardarrangemangen på ”Walking With Strangers” påminner mig om Roxette. Det skriver jag utan att lägga någon negativ värdering i det. Vi snackar inte framträdande prylar, men bakgrundsdetaljerna bär otvetydigt likheter med stämningsskapare som en gång i tiden gjorde It must have been love och Listen to your heart till världshitar.

Annars fortsätter Kanadas The Birthday Massacre att producera i en fåra som är tillräckligt egensinnig för att kunna kallas underground, men samtidigt putsad nog för att tilltala en stor publik. På ett ganska svårmodigt vis kör de ihop synth med svängig rock. ”Walking With Strangers” för tankarna till så vitt skiljda akter som Client, Eurythmics och Lambretta.

Långa stunder fungerar det riktigt bra – inte minst i Redstars med sina tunga Rammstein-gitarrer. The Birthday Massacre hittar en bra balans mellan de musikstilar de försöker kombinera, vilket gör att det aldrig känns sökt eller konstruerat. De svarar för lättillgänglig synthrock draperad i mörklila och jag diggar. Till syvende och sist kan nog till och med en känslig undergroundpöbel tycka att det är lite mysigt med några Roxette-synthar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner