Joyzine.se


Recension - Skiva

The Warriors
Beyond the noise, 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-25
Hemsida: thewarriorz.com

Det tuffaste med Kaliforniens The Warriors är att de har en sångare som låter som en exakt morfning mellan Zack de la Rocha (ex-Rage Against The Machine) och Alle från Raised Fist. Han har precis alla egenskaper en framgångsrik sångare inom det här gebitet behöver ha.

Rent musikaliskt är The Warriors (riktigt lökigt bandnamn) inte riktigt lika outstanding. Det är i och för sig inget fel på deras grej. Men de flesta banden inom den del av hardcorescenen som Alveran-folket älskar, tenderar att låta ungefär likadant. Det här gänget jänkare utmärker sig genom att dra ner mer på hastigheten än många kollegor. Men någon revolutionerande skillnad är det inte fråga om.

Då är det istället sånginsatsen jag hela tiden återvänder till. Den och några västkust-minnande slingor (you bet!) är albumets styrka. Marshall som snubben bakom micken uppenbarligen heter, lyfter många standardiserade låtar till något högre höjder. Hans dynamiska sånginsats lyfter fram nyanser i musiken som man annars förmodligen sett rakt förbi. Och faktum är att det på några ställen rent av låter lite Rage Against The Machine.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Hats

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner