Joyzine.se


Recension - Skiva

Betty Goes A Go-Go
A moment of clarity, 2005
Skivbolag: Molten Universe
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-09-20
Hemsida: www.bettygoesagogo.com

Så, det här ska alltså vara, enligt följebrevet, en tredjedel Joy Division, en tredjedel Stooges och en tredjedel själslig härdsmälta. Helt klart en intressant kombination men frågan är väl om dessa unga karlar, bördiga från Borlänge, verkligen kan ro i land med projektet? Det börjar bra. Riktigt bra.

Introspåret är just ett introspår, komplett med samplingar och fyllt av ringande tremoloeffekter, som sedan snyggt övergår i skivans första och för övrigt bästa låt, A Moment Of Clarity. Här använder sig bandet verkligen av varierande dynamik och grundriffet är coolt nog. Dock är det något som skaver i lyssningen redan här, det är något som inte riktigt passar in i helheten. Tillåt mig att citera en god vän som sammanfattade det hela ganska träffande:

”Han låter som om det är viktigare att posera än att sjunga”

För det är sången som skaver. Musiken och arrangemanget ger mig inget att klaga på, det låter verkligen bra. Det finns en kontinuitet mellan låtarna, de ligger inom samma ljudbild och inom samma ramverk. Men det lyfter inte. Sista biten saknas. Många är de som underskattar sånginsatsen inom musiken, sång som bara är sådär kan verkligen stjälpa en hel låt och en hel skiva. Nu är sången inte så fruktansvärd hemsk, den passar gott och väl in i sammanhanget, men Betty Goes A Go-Go kan utan tvekan ta sig en nivå högre! Lyckas de ta sig dit så har de i alla fall vunnit minst ett nytt fan!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner