Joyzine.se


Recension - Skiva

Troublemakers
Kleptoman, 2003
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-15
Hemsida: www.troublemakers.se

Det är något speciellt med Troublemakers. Trots att de knappast förnyar sig och många av deras låtar klingar ganska lika varandra tröttnar man inte på dem. Det måste vara något alldeles extra som finns där, men som man inte kan sätta fingret på. ”Kleptoman” är en något blekare skiva än föregångaren ”Pogo”, fast jag diggar de här punkdängorna ändå.

Vokalist, frontperson och låtskrivare Läderblomma har en förmåga att snickra ihop slagkraftiga och medryckande refränger. Det må väl i och för sig sägas att vissa av texterna är ganska bristfälliga (även om en textrad som ”Jag stod pall när vi såg LOK falla” är fullkomligt lysande), men man blir ändå glad av dem. Att höra ”jobba, jobba, jobba” mässas på bred göteborgska har en viss tjusning. Vid närmare eftertanke är det nog där storheten med Troublemakers ligger. Att de lyckas låta glada och framförallt gör lyssnarna glada samtidigt som de förmedlar ett allvarligt budskap. Där hjälper göteborgskan onekligen till.

Jag har alltid gillat problemmakarnas lugnare, lite mer nakna kompositioner. Därför är det inte särskilt konstigt att min favoritlåt från den här plattan är Bomber och granater, en känslig historia som sätter sig i skallen på mig. Bandets flytt till Birdnest leder förhoppningsvis till att de når ut till fler människor, det är den här musiken värd. Sen kan förstå-sig-påare som jag själv påstå att det är ensidigt hur mycket vi vill. Så länge det är bra kvittar allt sånt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

This Is Hultsfred 2013
Vilken är den värsta sommarplågan?
Troublemakers (2008-01-01)
Troublemakers (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner