Joyzine.se


Recension - Skiva

Battlelore
Evernight, 2007
Skivbolag: Napalm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-06
Hemsida: www.battlelore.net

Battlelore siktar mot stjärnorna med sin fantasyinspirerade goth metal och hamnar någonstans i Benelux-området. Anledningen är kort och gott att gruppen saknar så väl den kraft som de låtar som krävs för att få mingla med stjärnorna. ”Evernight” är ett vax som bara inrökta mellaneuropéer, med dess dokumenterat suspekta musiksmak, kan älska innerligt.

Därmed inte sagt att det är en flopprelease. Bara att det är en inspelning ni både kan ha och mista. Upplägget är det gamla vanliga. Till en fond av tämligen symfonisk metal turas Kaisa Jouhki och Tomi Mykkänen om att sjunga. Hon med vän stämma, han med onödigt gruffig growlröst. Av de två är det ingen tvekan om att vokalissan överlägset överglänser sin duettpartner.

Det ska mycket till för att goth verkligen ska vara värdelös och ”Evernight” puttrar på ganska hemtrevligt genom en timmes speltid. Men som tidigare nämnt, Battlelore skriver inga vidare upplyftande låtar och lyckas aldrig vara så där dramatiska som tomtar och troll-band måste vara. Lägg till det att de producerat skivan själva och klätt den i en särdeles torr och tråkig ljudbild.

Ändå smygsmilar jag lite när jag lyssnar. ”Evernight” är lätt att ta till sig och fröken Jouhki har trots allt en riktigt vacker pipa. Battlelore är en lättviktare som egentligen inte förtjänar någon större uppmärksamhet, men som om man väl lyssnar fungerar fint som förströelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner