Joyzine.se


Recension - Skiva

Somniae Status
Echoes, 2007
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.somniaestatus.com

Bandnamnet – Somniae Status – låter mer än lovligt lökigt och omslag samt booklet ser ut som något från Scarlet -99. Fult och tråkigt med andra ord. Med tanke på att musiken inte heller skvallrar om något direkt liv i nuet och hellre tycks vilja vara vuxen än uppnosig och nyfiken, skulle ”Echoes” rent logiskt kunna vara en flopp utan dess like.

Lyckligtvis är det inte så. Att den mörka rocken är smått gubbig kommer man inte ifrån och Somniae Status saknar de där riktiga kanonlåtarna som lockar fram leenden och får nackmuskulaturen att rycka. Men, ”Echoes” bjuder på gediget hantverk. Så länge italienarna håller sig inom ramarna för rockmusik har de ett existensberättigande.

På sina håll är gruppen riktigt tung, vilket är positivt, och i exempelvis Selling souls eller efterföljande B.T.T.W har de dessutom goda melodier att ståta med. Även öppningsspåret From hell imponerar. Det är hela tiden farbroderligt tillbakalutat och absolut ingenting för den som eftersöker fräcka kickar, men väldigt behagligt. Det är mörk rock att softa till, när den är som bäst bör tilläggas.

För Somniae Status är ändå italienare och de skryter med att de spelat in i samma studio som exempelvis Labyrinth och Vision Divine. Då kan man ge sig fan på att det dyker upp fåniga power metalflörtar. I ”Echoes” fall drar de i och för sig mer åt heavyhållet, men det är ändå ytterst oklädsamt. Somniae Status borde förstå sin roll som vuxet rockband och hålla sig till det stuket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner