Joyzine.se


Recension - Skiva

Smaxone
Regression, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: smaxone.net

Trist light-metal. Lite passningar till Devin Townsend och Faith No More. Ganska rutten produktion. Med andra ord ännu en sådan där promoskiva som man sätter på, snabbt tappar intresset för och låter spela obemärkt i bakgrunden. Men så händer det! Spår nummer fem, Waiting. Jag stannar upp. Lyssnar. Helt lysande! Den melodiska refrängen sitter, sticket är briljant och hela låtens känsla helt underbar. Med ens lyssnar jag på ”Regression” med helt andra öron.

Efter att från början ha varit en ointressant platta i mina öron har den vänt till något, jag kan inte säga älskar, men helt klart gillar. Jag tycker fortfarande att de första spåren är tämligen anonyma, men andra halvan av plattan är betydligt mer intressant. Med två sångare (varav den ena är Michael Bøgballe ex-Mnemic) varvar Smaxone finurligt mellan skrik och skönsång. Utan att det blir nu-metal eller metalcore av det (inte ens i närheten faktiskt) jobbar de med kontraster. ”Regression” bär en smått progressiv skrud och jag måste faktiskt tillstå att det är ganska originellt.

Det är synd att skivan har en så burkig och trist produktion. Annars hade vi kunnat ha några monumentala hitinspelningar här. Nämnda Waiting är lysande liksom tillika kort betitlade Smiling. I längden blir Smaxones lättnynnade refränger och melodiska krumbukter lite enahanda, likväl som stundtals krystade. ”Regression” är en ojämn platta. En skiva som vittnar om en enorm potential, men med ett band som ännu inte är fullt utvecklat. Även om det handlar om meriterade musikanter bör vi ha i åtanke att det här är första släppet under namnet Smaxone. Jag anar att Scarlet sitter på en guldklimp här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner