Joyzine.se


Recension - Skiva

Slodust
Twisted ahead, 2001
Skivbolag: Black Mark
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.slodust.se

Jag fylldes av grov avsmak när "Twisted ahead" började snurra i den digitala apparaten. Pressreleasen proklamerar stolt "Amerikanerna har Slipknot och Korn, Sverige har Slodust" och de två första låtarna på albumet är den värsta ripoff på de två nämnda grupperna jag någonsin hört. Wicked skriker av Slipknot-komplex och den viskade ångesten och det tunga basspelet i Inside your heart är så mycket Korn att jag mår illa. Det ska vara Jonathan Davies som suckar och kvider så, inte nån jävla klåpare från Sverige som heter Niklas och kladdar in ansiktet med svart och vit färg. Ni läste rätt, inte ens den delen av neometalen har Slodust lyckats hålla fingrarna borta ifrån. Precis som Mudvayne och Brutal Deluxe målar de ansiktena innan de visar upp sig.

Efter den förkastliga inledningen tar det sig dock en hel del. Visst fortsätter de två amerikanska grupperna att spöka i ljudbilden, men inte lika påtagligt. Flera låtar är riktiga neometalstänkare som är värda mycket beröm. Där bland Breathing under water, Bad song och Tjing Tjing. Många av basgångarna är riktigt delikata och samspelet mellan bandmedlemmarna fungerar prickfritt.

Som ni förståt har Slodust köpt det amerikanska metalkonceptet till 100%. Det innebär texter med spelad ångest och fler svärord (speciellt ett som på svenska översätts till något man och kvinna gör tillsammans) än en hockeycoach får ur sig när hans stjärnspelare blir utvisad 5+10 minuter utan att vara skyldig. Hela grejen kring Slodust känns faktiskt ganska fånig och det är så långt ifrån eget det går att komma. Inget som kommer gå till historien eller ens kommas ihåg i några veckor. Som metalplatta att slänga på i bakgrunden eller på fest passar den dock utmärkt och då fyller den ju ändå ett syfte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner