Joyzine.se


Recension - Skiva

Slideshaker
In the raw, 2006
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-31
Hemsida: www.slideshaker.com

Vi måste skruva tillbaka klockan flertalet varv för att landa där Slideshaker hämtar merparten av sin inspiration. ”In the raw” är en svängig flumorgie som lätt skulle kunna misstas för att ha komponerats på 60- eller 70-talet.

Jag hör mycket Rolling Stones och även lite Stooges i Slideshakers fuzziga garagerock. De har verkligen lyckats fånga en gammal känsla och framförallt ett groove som är otroligt viktigt för den här typen av musik och inte minst signifikant för de två akterna nämnda ovan. ”In the raw” är en smått pårökt platta som föder associationer om en dekadent livsstil.

Närmsta nutida referens jag kan hitta till den här filtrerade ljudmassan är The Soundtrack Of Our Lives, även om deras inspelningar är betydligt mer polerade än ”In the raw”. Jag tycker mig även höra lite The Lonely Boys här och var, men det vet ju alla att de var gravt Rolling Stones-influerade.

Låtarna på ”In the raw” makar sig fram i ett ganska slött tempo, men lyckas ändå upprätthålla en skön integritet. Bandet använder sig ofta av akustiska gitarrer utan att tappa rockkänslan och tycks överlag ganska säkra på sig själva. Det som i slutändan gör att det här inte är mer än en småkul platta är dock att låtarna inte riktigt förmår intressera mer än i några lyssningar. ”In the raw” är en proffsig flirt med det förgångna, inte så mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner