Joyzine.se


Recension - Skiva

Skye
Mind how you go, 2006
Skivbolag: Atlantic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-21
Hemsida: www.skyewebsite.com

En del skivor är egentligen ganska anspråkslösa, men ändå tilltalande. ”Mind how you go” är en sådan. Den vilar i ett vakuum någonstans mittemellan slätstruken radiopop och något betydligt mer själsligt. Med betoning på det senare. Främst är det Skyes behagliga röst som bidrar till mystiken som omfamnar plattans vassaste låtar.

Det finns några spår som är radioslimmade rakt av och som dessutom saknar bra refränger. Dem glömmer vi och fokuserar istället på plattans fördelar. En har vi redan nämnt. Rösten. Skye sjunger väldigt bra och har en röst som döljer något. Det finns ytterligare en dimension i sången som gör den än mer intressant. Sångerskan låter hemlighetsfull och gäckande. Ytterst tilltalande.

En annan är att flera av låtarna faktiskt är riktigt intima bitar. Inledande Love show har ett nästintill Cardigans-drag i sin elektroniska popighet och Solitary är en potentiell hjärtskärare. Plattans klart bästa spår. Även Powerful är en liten fin sak. En tredje positiv egenskap är texterna som får mig att stanna upp och lyssna lite extra.

”Mind how you go” bjuder som sagt ganska lågmäld och anspråkslös pop. Elektronisk och återhållen med en känsla av eftertänksamhet. Det är rösten som gör det. Skye klarar sig alldeles utmärkt på egna ben utanför Morcheeba.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Årets bästa 2011 enligt Erik Högkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner