Joyzine.se


Recension - Skiva

Since The Flood
No compromise, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-20
Hemsida: www.myspace.com/sincetheflood

Precis som den svenska västkusten gick i bräschen för den melodiska dödsmetallen, precis likadant tycks delstaten Massachusetts vara epicentrum för den nya vågen av amerikansk metal som väller fram över världen. Att omåttligt populära gäng som Unearth, Shadows Fall och inte minst Killswitch Engage härstammar därifrån kan knappast vara en slump. Gromyllan för intensiv metal tycks vara god och ur den har även Since The Flood växt fram.

Att det rör sig om ett jänkargäng är det inget snack om när andra långköraren ”No Compromise” briserar. Det är fläskigt mangel med gruffsång och machoattityd precis som vi vant oss vid. Men Since The Flood skiljer sig ändå ganska ordentligt från sina delstatskamrater. De exkluderar allt vad gullig skönsång heter och handlar mer om hardcore än om heavy metal och thrash. Förvisso inte särskilt innovativt och spännande, men ändå överraskande för att komma från ett gäng som på förhand förväntades slava som fanbärare för The New Wave Of American Heavy Metal.

Utförandet är dessutom riktigt bra. Ljudbilden är tjock och bestyckad med plonkig bas, vilket får det annars ganska klassiska jänkarljudet att leva upp lite extra. Att det här är ett krossande bra liveband tar jag för givet. Men jag anar att det också är där gänget kommer bäst till sin rätt. I och med att det handlar om aggressivt raka hardcorebitar blir tolv låtar och ”No Compromise” lite monoton. Ändock en trevlig bekantskap från Massachusetts.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner