Joyzine.se


Recension - Skiva

Scornage
Pure motorized instinct, 2006
Skivbolag: Remedy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-30
Hemsida: www.scornage.com

”Pure Motorized Instinct” är en skiva som jag hade svalt med hull och hår om den dykt upp kring millennieskiftet, när mitt intresse för nythrash flammade som allra värst. Det är en skiva som är tidstypisk för just den epoken, när gäng som hette (och för all del fortfarande heter) Inrage, Raise Hell och Dark Age härjade i min stereo. Det är inte utan att ”Pure Motorized Instinct” framkallar nostalgiska minnen från en tid när jag svalde allt liknande pisk som kom i min väg.

Det handlar med andra ord om rak och okomplicerad thrash som framförs av duktiga musiker, men inte har några särskiljande drag. ”Pure Motorized Instinct” skulle lika gärna kunna ha sju-åtta år på nacken som vara daterad 2006. Som yngling var jag nöjd bara stilen var den rätta, men med åren har jag blivit mer och mer kräsen. På jakt efter det allra, allra bästa. Det är bara att beklaga när jag lyssnar på den här plattan, jag hade gärna velat digga hänsynslöst till Scornage.

Har ni någon gång bekantat er med den våg av välproducerad thrash som svepte över världen vid den berörda tiden vet ni precis hur Scornage låter. Det är mycket tvåtakt, projektilsolon och en väsande sångare som spottar ut orden. Gängets låtmaterial är tämligen anonymt, minnesvärda låtar saknas helt, men ändå fungerar det riktigt bra. Scornage har satt på sig skygglapparna och piskar som om tiden stått stilla. Jag kan inte annat än tycka att det är lite charmigt.

Tolv låtar hetsigt thrashmangel är alldeles lagom och även om jag inte minns hur själva låtarna låter sitter ändå sköna låttitlar som Blood Splattered Banner och When there is no more room in hell kvar. Scornage väcker gamla sköna minnen från en okomplicerad tid till liv och med det är jag nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner