Joyzine.se


Recension - Skiva

Red Hot Chili Peppers
One Hot Minute, 1995
Skivbolag: Warner Brothers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: www.redhotchilipeppers.com

1995 års verk av RHCP fick namnet "One Hot Minute" och innehåller 13 spår. Dave Navarro hade hoppat på som gitarrist och han fick gruppen att spela lite hårdare och lite mer psykiskt. Inte alls på ett dåligt sätt men den riktiga RHCP känslan saknades. Funken var så gott som bortblåst och ersatt av lite brutalare hårdrocksliknande musik där Navarro gick loss med sin gitarr.

Visst, lite RHCP känsla fanns med (det är ju trots allt de som gjort skivan), låtar som Walkabout, My Friends och Shallow be thy game har gunget som allt som oftast representerar chili pepprarna. Singeln Aeroplane är en lite speciell låt men fullt godkänd och kortisen Pea får nog de flesta att le. Titelspåret One Hot Minute är en lite knepig låt, den är lite Korn-lik, växlar mellan hårt och lugnt och allt möjligt knepigt. Många av låtarna på skivan är faktiskt sådana men det har en liten charm det med.

Totalt sett når inte plattan upp i excellent RHCP-klass även om det går att rocka bra till Coffee Shop och One Big Mob. Den är dock värd att lyssna på ett flertal gånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2004
De bästa skivorna 1999
Red Hot Chili Peppers (1991-01-01)
Red Hot Chili Peppers (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner