Joyzine.se


Recension - Skiva

Orange Goblin
Healing through fire, 2007
Skivbolag: Mayan Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.orange-goblin.com

”Healing through fire” inleder i The ballad of Solomon Eagle som tung, högst kompetent stonerrock. Innan speltiden är slut har Orange Goblin dock tagit oss med på en resa genom så väl drone som progg, med den gemensamma nämnaren att det hela tiden är vansinnigt tungt och svängigt.

Personligen får jag ut mest av de brutala stonerutbrotten. När gruppen såsar ner tempot och släpar sig fram över sönderdistade basgångar blir det allt för monotont. Ändå ska Orange Goblin ha all credit för att de lyckas väva samman de uttryckssätt de tar sig an till en helhet. Även om avslutande proggvidundret Beginners guide to suicide spretar lite väl mycket.

Monotonitet är en del av samtliga genres Orange Goblin stoppar in i sin mix, jag vet. Men jag kan ändå inte tycka annat än att det blir lite för långtråkigt efter ett tag. Det bastanta svänget i all ära, men så här långsamt malande låtar passar förmodligen som bäst för folk som vill röka annat än vanliga cigaretter. Vilket också är ett karakteriserande drag för de genres Orange Goblin beblandar sig med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner