Joyzine.se


Recension - Skiva

One Bar Town
Boy scout songs, 2004
Skivbolag: Twah
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-11
Hemsida: onebartown.de

I titelspåret stompas det, plinkas uppspelt på banjo och trallas i ganska präktig anda. Efterföljande Johanna är i sin tur en finstämd halvballad som bygger mer på känsla än fart och fläkt. Tillsammans utgör de två melodierna (placerade i mitten av albumet) en god bild av vad ”Boy scout songs” handlar om. Det är bluesig rock, nästintill lite smygcountry med drag av så väl americana som poppoesi a la Bob Dylan .

Det är hurtigt, klämmigt och käckt (skivtiteln kunde inte vara mer passande) men ändå trillar One Bar Town aldrig över kanten till att bli tramsiga. Istället är ”Boy scout songs” en varm och hemtrevlig skiva fylld av integritet. Lika mycket som den studsar fram genom fartiga kompositioner, lika många bitar bygger på vackra harmonier och sångmelodier. Det Tysklands-stationerade kollektivet hittar ganska rätt med sitt musikaliska hopkok.

Det som kan sägas till herrarnas nackdel är att det trots orden ovan ibland kan bli lite för klämmigt och att skivans bästa spår är en Wendy McNeill-cover. Men ta den kritiken med en nypa salt, ”Boy scout songs” är en skiva med god potential att göra dig på gott humör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner