Joyzine.se


Recension - Skiva

M.I.D
Vet din pappa..., 2004
Skivbolag: Second Class Kids
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-19
Hemsida: come.to/midpunk

När det handlar om trallpunk på svenska börjar det bli meningslöst att räkna upp referenser. Alla vet redan hur det låter. Detsamma gäller texterna, samma ämnen ältas fram och tillbaka, år in och år ut av grupp efter grupp. Det är märkligt att det fungerar gång efter annan, för fungerar gör verkligen M.I.D.

Kanske klarar sig bandet undan att klassas som ännu en urvattnad kopia på grund av sin något dräggiga framtoning. Eller för att texterna faktiskt är ganska klipska. Att det handlar om halvfalsk Ulke-sång och klämkäcka refränger är det dock ingen tvekan om.

M.I.D har lyckats snickra ihop ett gäng riktigt bra, lättrallade punklåtar där titelspåret lyser klarast. Klockrenare punktext får man leta efter. För en gångs skull ett färskt trallgäng som inte gör parodi på sig själva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Evol, 2014-01-25 21:31:40 (90.229.164.97)

"För en gångs skull ett färskt trallgäng som inte gör parodi på sig själva." Du är inte medveten om att M.I.D existerat sen början av 90talet antar jag? I såna fall rekommenderar jag starkt deras tidigare alster, då dom i mitt tycke är ännu vassare!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner