Joyzine.se


Recension - Skiva

Anterior
This age of silence, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.myspace.com/anterior

”This age of silence” skulle naturligtvis ha kommit i slutet av 90-talet. Då hade den kunnat slå stort och bli en favorit i mångas skivhyllor. I dagens stenhårda musikklimat är risken istället rätt stor att folk kommer att se på Anterior som ett gäng kopierande klåpare utan något som helst originalitetstänk. Vilket de i grund och botten egentligen också är.

Ni kan det här med metal numera och förstår av inledningen att den walesiska gruppen lirar melodiös dödsmetall. ”This age of silence” är en oblyg sammansmältning av The Haunted och In Flames kring ”Colony”. Med några stänk av Arch Enemy som garnering. Det hade kunnat vara ett tidsdokument över hur det lät innan alla började experimentera med synthar och tafflig rensång…om det inte stått 2007 på konvolutet.

Ja, på ett sätt är det tråkigt med ett band som inte gör annat än kopierar hur det lät när en enormt framgångsrik scen stormade mot toppen. Men samtidigt är det kul med ett band som strävar tillbaka när de som en gång höll stafettpinnen gett upp idealen. Och inte minst, ”This age of silence”” låter riktigt bra.

Skippar man hela originalitetsdiskussionen är det en lysande skiva. Låthantverket är lagom kaxigt och mängder av gnistrande melodislingor ligger inbäddade i den förhållandevis varma ljudbilden. Det är melodiös dödsmetall av kvalitet och borde egentligen inte betraktas som något annat. Att sången ibland tangerar Bullet For My Valentine är jag dock lite kluven inför.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner